Om iTravsystem

iTravsystem är ett applikation till Mac-OS för att skapa reducerade travsystem för inlämning av fil på ATG. Information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt och databasrätt) tillhör ATG och får användas av annan endast efter avtal med ATG.

Spelar du eller någon du känner för mycket? Läs mer om SpelansvarATGs webbplats.

ATG

 

 

 

 

Programmet är utveckat av Tommy Sköld, Enskild firma. Du kan kontakta mig på tommy.skold(at)gmail.com

Reducera bort osannolika rader med ABCD-reducering

I en v75-omgång finns det (för enkelhetens skull) 7 stycken favoriter, en i varje lopp. Tar du med alla 7 favoriterna blir systemet dyrt om du samtidigt vill gardera upp flera lopp med större och mindre skrällar. Vitsen med ABCD-reducering är att du kan ta med alla favoriter i v75-omgången och samtidigt kryssa för skällar i varje lopp utan att det behöver bli för dyrt.

Ett exempel:

I Dagens dubbel ska du pricka in vinnaren i två lopp. Du har två favoriter i dessa lopp, sannolikheten att båda dessa ska vinna är cirka 16% (0.4 x 0.4 = 0.16). Du skapar en rad som ser ut enligt följande:
DD1: A-häst: 1, B-häst: 2,3
DD2: A-häst: 2, B-häst: 4,5

Du tror att en favorit vinner, antingen häst nr 1 i DD1 eller häst nr 2 i DD2, då inte A-hästen vinner kommer någon av B-hästarna att vara först över mållinjen, dvs. minst 1 B-häst och max 1 B-häst.

I ett oreducerat DD-system med ett radpris på 10 kr skulle detta tips kosta 3x3x10 = 90 kr.

I ett system med reducering enligt villkoren ovan kostar det 40 kr och de rader som du då spelat på är:
1,4 (1 A-häst och 1 B-häst)
1,5 (1 A-häst och 1 B-häst)
2,2 (1 B-häst och 1 A-häst)
3,2 (1 B-häst och 1 A-häst)

Du betalar alltså mindre än hälften av det ursprungliga priset men har ändå garderat upp skrällar (B-hästar) i både DD1 och DD2. Principen är densamma för alla systemspel som finns tillgängliga i detta program (v5, v64, v65, v75 och v86), skillnaden är att det är flera lopp och att det även finns möjlighet att välja C- och D-hästar.

När du läser i tidningen om små system (som ingår i större) som dragit hem storvinster på bl.a. v75 är det denna typ av ABCD-reducering som har använts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>